Yüksek Mahkeme Trump’a seçim vizesini verdi!


KAYNAKCNN TÜRK

Eski ABD Başkanı Trump: ”Bıden, silahlanmayı durdur. Kavganı kendin yap. Savcıları ve hakimleri, bir seçimi kazanabilmek için rakibine zarar vermek için kullanma.”

ABD’DE MERAKLA BEKLENEN KARAR AÇIKLANDI.

Yüksek Mahkeme, Trump’ı Colorado Eyaletinde oy pusulasının dışında bırakan yargı kararını bozdu.

Trump, ”Yüksek Mahkemeye bugün oybirliğiyle aldığı karar için teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bu çok önemli bir karardı, çok iyi hazırlanmış ve ülkemizin ihtiyacı doğrultusunda ülkemizi bir araya getirme yolunda uzun bir yol kat edecek bir karardı.” dedi.

Trump 6 Ocak Kongre baskını ile ilgili “Halkı isyana teşvik” davasından yargılanıyor. Eski ABD Başkanı, Başkan Joe Bıden’ın kazandığı seçimler sırasında “Sayımı durdurun” paylaşımı yapmış, bu paylaşımla binlerce kişi ABD’de kongre binasını basmıştı. Bu dava nedeniyle bazı eyaletler ”İsyancıların başkan adayı olamayacağına” hükmetmişti.

Yüksek Mahkeme Trumpa seçim vizesini verdi

EYALETLERİN ENGELLEMELERİ KALDIRILDI

Eski Başkan Trump, ”Bunun birleştirici bir faktör olacağına gerçekten inanıyorum, çünkü çoğu eyalet benim seçimlerde olmamdan heyecan duyarken, duymayanlar da vardı. Bunu siyasi nedenlerle istemediler. Anket rakamları yüzünden bunu istemediler, çünkü anket rakamları çok iyi.” ifadelerini kullandı.

Trump’ın Başkanlık yarışından çekilmesine hükmedenler, Colorado, Illınıos ve Maıne eyaletleriydi. Cumhuriyetçi aday adayının buralarda seçime girebilmesi için önünde artık bir engel kalmadı.



Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*