Japonya’da helikopter kazası


KAYNAKCNN TÜRK

Japonya eğitim uçuşu sırasında çarpışan iki askeri helikopter, Pasifik Okyanusu’nda kayboldu. İki helikopterde toplam 8 mürettebatın bulunduğu, birinin yaşamını yitirdiği, 7’sinin ise kayıp olduğu açıklandı.

Japonya donanmasına ait 8 personeli taşıyan 2 helikopter, gece eğitim uçuşu sırasında Pasifik Okyanusu’na düştü.

Japonyada helikopter kazası

Japonya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “20 Nisan Cumartesi günü saat 22:38 sularında Deniz Kuvvetlerine ait iki SH-60K helikopteri, gece denizaltı savunma harbi eğitimi sırasında Izu Adaları, Torishima’nın doğusunda denizde irtibatı kaybetti. İki helikopterin 8 mürettebatından 7’si kayıptır ve Japonya Deniz Kuvvetleri şu anda olay yeri çevresinde bir arama yürütmektedir, denizde helikopterin bir parçası gibi görünen bir şey bulmuşlardır. Her iki helikopterin de düştüğüne inanılıyor” denildi.

Japonyada helikopter kazası

Japonya Savunma Bakanı Minoru Kihara, kazadan kısa bir süre sonra kurtarılan denizcinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Kihara, “Kazanın başından bu yana arama kurtarma çalışmaları titizlikle yürütülmesine rağmen durumun bu noktaya gelmiş olması büyük bir talihsizliktir. Düşen askerlerin ruhlarının huzura kavuşması için içtenlikle dua ediyoruz. Diğer yedi kişiye gelince, öz savunma kuvvetleri onları aramak ve kurtarmak için ellerinden geleni yapıyor” dedi.



Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*