İsrail yardım bekleyenlere saldırdı! Kasıtlı yapıldığına dair kanıtlar bulundu


İsrail, Gazze’de yardım bekleyen sivillere saldırılarını sürdürüyor.

Filistin merkezli haber ajansı WAFA, yardım bekleyen Filistinlilere ateş açıldığını kaydetti. Saldırıda ölen ve yaralananlar oldu. İsrail 2 gün önce de yardım bekleyen sivillere saldırmıştı. 118 kişi hayatını kaybetmiş ve 700’den fazla Gazzeli ise yaralanmıştı.

Cenevre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü EURO-MED saldırıya ilişkin tüyler ürperten bir araştırma yayınladı. İsrail yaralanmaların izdiham nedeniyle olduğunu iddia etmişti. EURO-MED bunları yalanlayarak dört kanıt sundu.

Buna göre; ilk kanıt ölü ve yaralıların vücutlarındaki yaralanma izleri, ikinci kanıt İsrail ordusu her ne kadar montajlanan görüntüler yayınlasa da sesi kısmadığından kıyıya yakın konuşlanan tanklardan açılan ateş duyulabiliyordu. Diğer kanıtlar ise İsrail ordusunun elinde bulunan otomatik silah seslerinin tanınmasıyla elde edildi.

İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari ise saldırıların kasıtlı bir şekilde yapıldığını yalanladı ve “Bu olayı araştırıyoruz. Bu olayın temeline inmek için ihtiyacımız olan tüm belgelere sahibiz ve bulguları yayınlayacağız. İnsani operasyonu güvence altına aldık, bu bizim organize ettiğimiz bir operasyon ve konvoya kasıtlı olarak saldırdığımız, insanlara kasıtlı olarak zarar verdiğimiz iddiaları asılsızdır” ifadelerini kullandı.



Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*