İşkence gören İsrailli öğretmen CNN TÜRK’e konuştu


KAYNAKCNN TÜRK

İsrailli tarih öğretmeni Meir Baruchin, 8 Ekim’de Gazze’deki katliamı gösteren bir paylaşım yaptı. Karşılığında ise ağır bedeller ödemesi gerekti.

“18 Ekim’de savunma yapmam istendi, bir sonraki gün kovuldum. 9 Kasım’da sorguya çağrıldım. Polis merkezine girdiğim an, ellerimi ve ayaklarımı kelepçelediler. Sonra beş dedektifle, daireme getirildim ve evimi alt üst ettiler. Sonra ilk sorgulama için polis merkezine geri götürüldüm. Bu sorgu, saatler sürdü. Daha sonra Kudüs’teki Rus yerleşkesindeki bir hapishaneye götürüldüm.”

İşkence gören İsrailli öğretmen CNN TÜRKe konuştu

“Yüksek riskli mahkum” olarak sınıflandırılan İsrailli öğretmen, İsrail hapishanelerini anlattı.

“Tek kişilik hücredeydim. Gardiyanların benimle konuşmalarına izin yoktu. Yanıma bir şey almama izin verilmedi. Televizyonu bırakın, kitap bile yanımda yoktu. Hücreye kendi kıyafetlerimle girdim, dört gün boyunca aynı kıyafetler üstümdeydi. Bana buram buram sigara kokan iki eski battaniye verdiler.”

İsrailli öğretmen, Filistinli olsaydım daha çok şiddet görürdüm dedi ve ekledi: “Geceler boyu diğer mahkumların çığlıklarını duyabiliyordum. Özellikle de Filistinlilerin. Bu korkunç bir durum.”

İsrailli öğretmen tahliyenin ardından okula geri döndü. Öğrencilerin karşılaması ise ölüm tehditleriyle oldu. “Okula adımımı attığım anda onlarca öğrenci etrafımı sardı ve bana küfretmeye, tükürmeye başladı. Öğretmenler odasındayken öğrenciler camları yumrukluyordu. Bana, anneme, çocuklarıma küfrediyor ve ölmemi, vücudumun her yerinde kanser çıkmasını diliyorlardı.”

İşkence gören İsrailli öğretmen CNN TÜRKe konuştu

Barış yanlısı İsrailli öğretmen Netanyahu hükümetini sert şekilde eleştirdi: “Netanyahu’nun hükümetinin felaket olduğuna inanıyorum. Bugün olduğumuz noktaya bizi onlar getirdi. Gazze’de yaptıklarımız, orada yaptıklarımız intikam için ve intikam bir politika değildir. Bir gün Yahudiler ve Filistinliler bu ülkede birlikte huzur, eşitlik, onur, dostluk ve iş birliği içinde yaşayabilsin diye dua ediyorum. İnşallah.”



Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*