Atina’dan Ramazan Bayramı jesti


KAYNAKCNN TÜRK

Yunan Eğitim ve Diyanet İşleri Bakanlığı Genel Sekreterliği açıklama yaptı. Atina 6 yıl sonra Selanik’teki Yeni Cami’de bayram namazı kılınmasına izin verdi.

Atinadan Ramazan Bayramı jesti

Yunan makamları, Selanik’teki Müslüman derneklerin 2018’den bu yana bayram namazını Yeni Cami’de kılınmasına ilişkin taleplerini kabul etmiyordu. Selanik’te yaşayan Müslümanlar, Yeni Cami’nin bayram namazı için açılmasına izin verilmesini olumlu bir adım olarak değerlendirdi. Ancak, bayram namazını kıldıracak din adamlarının da şehirdeki Müslüman cemaat tarafından itibar gören kişiler olmaları gerektiğini vurguladılar. Yunan medyasında, Selanik’te bayram namazını kıldıracak imamın Yunan devleti tarafından belirleneceği haberleri yer aldı.

Atinadan Ramazan Bayramı jesti

Yeni Cami, bayram namazı için 90 yıl sonra ilk kez 2013’te açıldı. Ancak İskeçe’den tayinli imam ve müezzinin gönderilmesi üzerine bayram namazına sadece 1 kişi katılmış, saflar boş kalmıştı.

Atinadan Ramazan Bayramı jesti

2018’in Kurban Bayramı’nda ise Yunan tarafı tayinli imam ve müezzinde ısrar etmeyince, Yeni Cami’de bayram namazı yaklaşık 250 kişinin katılımı ile kılınmıştı. Bu tarihten sonra Yeni Cami’de bayram namazı kılınmadı. Bunda, koronavirüs salgını dönemindeki yasakların da etkisi oldu.



Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*